Protivlomno varovanje

Večina mehanskih in elektronskih varnostnih naprav je danes cenovno dostopna širokemu krogu uporabnikov, kar še posebej velja za alarmne sisteme, ki so se v zadnjih nekaj letih močno pocenili. Izgovor, da zanje ni denarja, zato ni opravičljiv. A z namestitvijo varnostnih naprav varovanje vašega premoženja še ni popolno. Tudi kakovostna mehanska tehnika in alarmni sistem sama po sebi ne zadoščata za pravočasno preprečitev vloma, za kar potrebujete tudi hiter in zanesljiv prenos alarmnega sporočila v varnostno nadzorni center ter hitro in zanesljivo posredovanje poklicnih varnostnikov.


V našem podjetju, FORTIM, varovanje, so vsi delavci, ki se ukvarjajo s tovrstnim delom, ustrezno usposobljeni in opremljeni za opravljanje nalog tako, da je zadoščeno vsem zakonskim zahtevam kot tudi ustreznim strokovnim navodilom MNZ.


Delo intervencijske skupine je organizirano iz varnostno nadzornega centra, ki ima povezavo, z vsako skupino, ki je na terenu. Intervencijska skupina, ki je uniformirana in oborožena, je pripravljena posredovati v vsakem trenutku. Trenutna pokritost terena nam omogoča, da lahko posredujemo v najkrajšem možnem času od sprejema signala v varnostno nadzornem centru.


Pri protivlomni intervenciji so vsi naši delavci pooblaščeni za prijetje in zadržanje storilca na objektu do prihoda policije. Prav tako imajo pooblastilo, da lahko preprečijo vsako aktivnost, ki povzroča škodo na varovanem objektu in pri tem uporabijo nujno potrebno silo. Orožje se uporabi samo v izjemnih primerih in sicer v silobranu in v skrajni sili, kar je določeno tudi z zakonom.


Pri svojem dnevnem delu intervencijske skupine opravljajo preventivne zunanje obhode vseh varovanih objektov.